top of page

Sunset Beach

Ik kreeg onlangs de opmerking dat het lijkt alsof hier altijd spannende dingen gebeuren. Dat is niet waar natuurlijk, het is hier even saai als bij een ander. Maar een paar dagen geleden stond mijn hart wel even stil, want wat zag ik op de terugtocht naar huis: SOBERHEID is weg! Geen kruis meer te bespeuren! Best dat ik er een foto van nam, anders ging ik nog denken dat ik aan het dwalen geweest was. 'Dat ze het kruis weggenomen hadden omdat ik er mee gelachen had', zei Bakman. Maar dat kan niet, want ik nam de boodschap wel degelijk ernstig...

In ieder geval, het was hier inderdaad helemaal gedaan met de soberheid, want het was Pasen en de Ronde passeerde aan onze deur, en dat moest zoals altijd gevierd worden! Het Meisje en ik wilden een Wout-van-Aert-taart maken, maar last minute moeten we toch nog enige wijzigingen aanbrengen:

Wout-van-Aert-taart

Ocharme die coureurs, vallen als vliegen, dat kan toch niet anders dan gruwelijk veel pijn doen... Maar goed, eens het feest achter de rug, was het tijd voor een tweede feestelijke traditie: de blijde intocht van onze kweekkarren!


Chayote kweekkarren

Dit jaar in een special edition, want terwijl één van de Chayotes op de onderste plank het niet zo goed doet, groeit zijn broertje als een gek en moest ik op zoek naar wat meer klimgelegendheid. Het werd een soort touwconstructie, die we dan in mei met pot en al naar buiten zullen verhuizen en vastmaken aan onze pergola. Dat zal makkelijk gaan natuurlijk, vingers in de neus, ha!


Ik moest ook een doorgeven welke tomaten ik zaaide, dus bij deze: Chyko's Big Paste Black, Brandywine Yellow, Carotina, Noir de Crimée, Lime Green Salad, Anna Russia, Tiger Blush,

Blue Berries, Miel Du Mexique en Oso Blue (de laatste vier soorten zijn kerstomaatjes). Hoewel ik per soort maar een paar zaadjes liet ontkiemen, gooide ik voor het eerst wel een paar zaailingen gewoon weg.


zaailingen


Met pijn in het hart, maar teveel is teveel. We zijn nog maar halverwege de voorzaaiperiode en nu al zijn de karren propvol. EEN DERDE KAR DRINGT ZICH OP BAKMAN. Het Meisje redde traditiegetrouw één van de bannelingen, en knutselde er dit bevreemdende tafereeltje mee:


Ik weet niet of dat de verwachting is, maar onder de priemende ogen van de Rainbow High pop kan het toch niet anders dat er een palmboom zal groeien in plaats van een tomatenplant?! En tot slot laat ik jullie even verwateren van een lente-pizza die Bakman de vorige zaterdag uit zijn pizza-oven toverde. Njammie!Tot binnenkort, met een update uit de Muurstraat!4 opmerkingen

4 Comments


Guest
Apr 10

Is die taart echt zelfgebakken ..? Bijna niet te geloven, ziet er zeer lekker uit !

En Wout Van Aert was dan toch efkes van de partij, zij het dan als taartversiering :-).

Bravo Nikie, jouw artikel is toch weer deugddoend/hartverwarmend.

Ook hier ten volle gestart met het opkweken van plantgoed vanaf zaad - tomaatjes doen het flink, de paprika echter minder, slechts zaadje is gekiemd van de 8 gezaaid. Herstarten dus, hopelijks is het zaad zijn kiemkracht niet kwijt - pas aangekocht, zou dus niet mogen. Maar ik kruis mijn vingers, nieuwe beurt beter 😉!

Veel groetjes,

Like
De zwarte raap
De zwarte raap
Apr 23
Replying to

Beste gast, de taart was inderdaad zelfgebakken. Maar helaas, al zag ze er lekker uit, ze was een beetje te 'zwaar' want veel te veel walnoten gebruikt... Weer een lesje geleerd! Gelukkig zorgde Bakman voor twee lichtere versies ;-)

Like

Guest
Apr 10

De taart ziet er zoals altijd super lekker uit en ‘de kers op de taart’ heel origineel 😂

PS de pizza ziet er trouwens ook lekker uit 😋

Like
De zwarte raap
De zwarte raap
Apr 23
Replying to

Beste Gast, als je je kenbaar maakt, zit er misschien wel een gratis pizza in ;-)

Like
bottom of page