top of page

Niet flink

In de categorie niet flink:

  1. Killerkat

De foto spreekt voor zich: op heterdaad betrapt! Slaagde er als enige in om ons na vijf jaar van de mol te verlossen, maar heeft het nu op het mezennest gemunt. Boeh.


2. Killerzon


De zon is zeker welkom! Maar dit weekend richtte ze schade aan aan een deel van de net uitgeplante tomatenplantjes met witte brandvlekken tot gevolg, aiai. Niet panikeren zegt Het Internet, het komt nog wel goed!


3. Killerslak (x 1000)


Wakker liggen van de slakken, 's ochtends opstaan en dan meteen aan het keukenraam vrolijk toegelachen worden door een reuzenexemplaar. Zo gaat dat hier helaas.

Eigenlijk zijn het niet de huisjesslakken die een probleem zijn. We lijken eerder te maken te hebben met een naaktslakkenplaag. Ze zijn vermoedelijk afkomstig van een grote berg stro die op de rand van onze moestuin ligt en waar ze tijdens de voorbije natte periode naar hartenlust hebben kunnen kweken. Plastic flessen rond het plantgoed zetten heeft geen zin, want de slakken komen gewoon uit de grond. Dus nu zien onze radijzen er zo uit:


En van de aangevreten pas gezaaide bietjes en worteltjes kan ik geen foto nemen, want die zijn volledig verdwenen. En bovendien vermorzelden de naaktslakken de bastaard... Nu gaan we nooit weten wat het was he!
Comentários


bottom of page