top of page

Het jaar van water en vuur

Ik zat gisteren met een volle feestbuik het voorbije jaar wat te overpeinzen in de zetel. Of beter, ik zat het voorbije jaar te overpeinzen in de zetel, met een nieuwe aanwinst aan mijn voeten:


Hot potatoes - Think green

Nieuwe sloefjes onder de kerstboom, wiehoew! Volgens het jaaroverzicht van de VRT was 2023 het jaar van water en vuur, en hoewel vuur misschien niet echt van toepassing is, is water dat momenteel des te meer... Voor ons eigen moestuintje was 2023 eerder het jaar van de onstopbare slakkeninvasie, want o o, wat hebben die bloody bastards mij het leven zuur gemaakt. In mei heel veel zelfgekweekte plantjes verloren zien gaan door slakkenvraat, en wie kwam daar onlangs nog uit een vers geslachte Willy Witloof gepiept:


Slakken in de moestuin

Bah. Maar wie laatst lacht, best lacht, want de slakken hielden ons niet tegen om af en toe met een mooie doos groente uit de tuin te komen.Tijdens mijn overpeinzingen bedacht ik ook dat 2023 eigenlijk wel een bijzonder jaar was. Want net iets meer dan een jaar geleden kregen mijn ouders en Bakman een kaartje bij de kerstmenu, met de aankondiging van een project waar ik al een paar maanden in het geheim aan het werken was: de geboorte van De zwarte raap!De zwarte raap


Dat het hier al leuk was op de blog, met Donald en zijn kapsel, haha! En dat we welgezind het nieuwe jaar ingaan. Met een hoofd vol plannen en ideetjes. Want bij de kerstdis was er een nieuw kaartje voor mijn ouders en Bakman:
En nee sufkoppen, het zijn geen basketballen maar pompoenen he! 2024 wordt het jaar van de pompoen, ik zeg het u...

En dan rest er mij enkel nog jullie een heel mooi 2024 te wensen, met tonnen energie om alle dromen te laten uitkomen... Ik mocht niet moraliserend zijn van Bakman (dat schijnt de lezers af te schrikken), maar toch: een jaar ook met liefde en respect voor alles wat op onze bordjes komt. Want we kunnen hier niet klagen... Vredevolle groeten aan allen, ook vanuit de tuin!5 opmerkingen

5 Comments


Guest
Jan 07

Beste Nikie, ook voor jou en je geliefden mijn wensen voor een deugddoend 2024, een jaar met veel mooie en hartverwarmende momenten. En dat je ons mag blijven verrassen met je inspirerende en tegelijk humorvolle tekstjes - als jouw mail binnenkomt moet alles wijken, echte vitamientjes :-) !

Like

gilbert.nessens
Jan 03

Veel prettige dagen in 2024! Moge het jaar veel geluk brengen in de tuin,niet te droog en niet te nat! Ondertussen vragen we ons af wat we moeten doen met onze ondergelopen tuin. Moeten w overschakelen op waterplanten?

Like
De zwarte raap
De zwarte raap
Jan 12
Replying to

Haha! Rijst kweken natuurlijk! Beste wensen voor jullie!!

Like

Fabienne
Fabienne
Jan 03

Warme wederwensen aan jou en je naasten Nikie ; dat je Zwarte Raap verder goede vruchten mag opbrengen - de tips die je op een fijne humoristische manier aanbrengt, inspireren ons ... doe zo voort, we kijken al uit naar wat je ons in 2024 voorschotelt. Lieve groet, Fabienne.

Like
De zwarte raap
De zwarte raap
Jan 12
Replying to

Danjewel Fabienne!!!

Like
bottom of page