top of page

Vakantie!* (en een paar boekentips)

Het Meisje vertrok vorig weekend voor zeven dagen op tentenkamp, dus zat er voor Bakman en mezelf niets anders op dan de achtergelaten leegte op te vullen met een portie comfort food. Gelukkig waren de eerste courgette en patatjes net op tijd oogstklaar om er een sappige hamburger mee te fabriceren, njammie! Voor de start van het kamp was Het Meisje bijzonder verontwaardigd dat er op kamp enkel vegetarisch eten zou zijn, maar dit had ze toch ook vlot naar binnen gespeeld...

Hamburger gegrilde courgette

En dan was er ook nog plaats voor een toetje van gevulde dumplings met zwarte en blauwe bessen, en hoewel het er misschien niet zo heel erg smakelijk uitziet op de foto was het zo lekker dat ik niet anders kan dan er een toekomstige post aan te wijden.

Dumplings zwarte bessen

Voor al wie op reis vertrekt of thuis tijd over heeft, heb ik trouwens ook nog een paar groene boekentips. Ik ben geen boekenrecensent, dus ontdek de boeken vooral zelf, maar het zijn één voor één aanraders (PS voor de Wortegem-Petegemnaars: alle boeken zijn uitleenbaar in de bib van Petegem!)

  • Rust en Vreugd van Hendrik Groen.

Hendrik Groen buigt zich al eens graag over onze kleinmenselijke tekortkomingen en terwijl zijn eerste boeken zich afspeelden in het bejaardentehuis, richt hij zijn pijlen in dit boek op het volkstuincomplex Rust en Vreugd. Na het overlijden van haar man probeert Emma Quaadvliegh haar verdriet te vergeten door zonder enige voorkennis een moestuintje aan te leggen. Al snel blijkt echter dat het er tussen de tuinders in het prachtige groene paradijs niet altijd even vredelievend aan toegaat.

  • Oogst van Sien Volders (de vrouw van Lieven Scheire, niet dat dat er iets toe doet eigenlijk).

Oogst speelt zich af in Sicilië, waar een Roemeense vrouw met haar zoon in de zomermaanden probeert geld bij te verdienen op een tomatenplantage. Een andere kijk op de perfecte tomaten die in onze winkelrekken liggen te blinken.

  • Wormmaan van Mariken Heitman.

Het boek gaat over zaadveredelaar Elke, die met een vergeten erwtenras naar de Wadden trekt om zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze wil de erwt terugbrengen naar zijn wilde kern, naar de oervorm. Niet het makkelijkste boek, maar je wint niet zomaar de Libris Literatuur Prijs natuurlijk. Een ode aan aan allen die wat anders zijn dan wat de hokjesmaatschappij van ons verwacht!


*Grapje, deze arme werkmens heeft nog een paar weken hard labeur voor de boeg... Maar voor wie toch al in vakantiemodus is: geniet ervan! En Follow the sun!

1 opmerking

1 commentaire


Roseline Vroman
Roseline Vroman
13 juil. 2023

interessante suggesties!

J'aime
bottom of page