top of page

Onderbroekenbulletin

Vorige week woensdag zat dit bericht in mijn mailbox:Inderdaad, bijna vergeten: twee maand geleden deden we mee aan Onderbroek Ondergronds van de Landelijk Gilden, waarbij je een onderbroek twee maand moet begraven om een idee te krijgen van de bodemkwaliteit van je tuin/moestuin. Hoe we dat deden, kan je terugvinden hier.

Dus zondag was het na twee maanden Onderbroeken-Day en gingen Het Meisje en ik aan de slag met spade en schop.

Een eerste onderbroek (een knalroze) begroeven we in onze eigen moestuin. Na enig gesukkel vonden we eindelijk een stukje onderbroek terug.

Daarna stortten we ons op de tweede onderbroek (een zwarte) die we op de rand van onze grond en het aanpalende stuk grond van de boer begroeven:

En nu zijn jullie natuurlijk zeer nieuwsgierig naar het resultaat van beide onderbroeken. Dus.... tromgeroffel... tadaaaaaaaaaaaaaaaaa:


De rechtse (roze) onderbroek is die uit eigen moestuin en de linkse (zwarte) onderbroek is de onderbroek die we begroeven op het braakliggende stukje aan de rand van onze tuin.

Voor de volledigheid, en voor diegenen die net als Bakman moeilijk te overtuigen zijn: beide onderbroeken zijn katoenen onderbroeken die op hetzelfde moment gekocht werden. Goed bezig dus in eigen moestuin, want hoe gezonder de bodemkwaliteit, hoe meer schimmels, insecten, regenwormen en bacteriën smullen van het katoen.


En nu we toch in onderzoeksmodus zijn: een tijdje geleden schreven we ons in voor SOS slaapkamer, een onderzoeksproject van Velt over de aanwezigheid van pesticidenresidu's in slaapkamers grenzend aan akkers en boomgaarden. Uit de 1600 deelnemers werden er 120 geselecteerd, waaronder wij. In september volgt een slaapkamerbulletin met de resultaten van het staal die ik vorig weekend nam. Exciting times!
Comments


bottom of page