top of page

Octodog

De dag voor de eerste schooldag was ik na het avondeten wat aan het rondhollen in huis (bijna-eerste-schooldagstress, want Het Meisje gaat naar een nieuwe school!), toen ik op het journaal iets zag voorbijflitsen over de Japanse premier Fumio Kishida die samen met drie ministers live op de Japanse tv een lunch nuttigden van verse vis gevangen voor de kust van Fukushima. Bedoeling van het etentje was om aan te tonen dat Japanse vis veilig is, na de eerste lozingen van gezuiverd radioactief water in de Stille Oceaan.


Ik was te druk bezig om de afloop van het verhaal mee te krijgen*, maar toch bleef het bord van de Japanse premier nog een paar dagen door mijn hoofd spoken. Sashimi van octopus, bot en zeebaars, zag ik nadien terug op het filmpje. En een triest bakje met meloen en druiven en een nog triester bakje met komkommer en wat andere ongedefinieerde groente. Een kleine schande eigenlijk, want de Oost-Aziatische keuken kent zoveel fantastische groente! Daikon, edamame, paksoi, gember, ik noem er maar een paar...


Maar terug naar de octopus dus, want die deed me eraan denken dat ik al een tijdje een Octodog wilde maken, een kruising tussen een octopus en hotdog, waarvan je het recept hier kan vinden: https://www.culy.nl/recepten/octodog-hotdog-octopus/. Naar de winkel dus om octopusarmen, wat okonomiyaki saus kokerellen, en klaar is kees!

octodog

Geen zielige groente erbij trouwens, maar paksoi uit eigen tuin. Een beetje opgeschoten weliswaar, maar toch mooi om te zien en lekker in de wok (de zaadjes van deze mini-rode paksoi kocht ik bij Kweek Gent).

rode paksoi

Het Meisje deelde mijn enthousiasme voor de Octodog niet en keek vol afgrijzen toe, dus werd het voor haar een klassieke Wiener zwanworster dog. De samenstelling van de zwanworst is wellicht even afgrijselijk, maar wat niet weet, niet deert zeker?

*Meerdere scenario's zijn mogelijk! Lichten de ogen van het viertal nu radioactief op 's nachts? Muteerden ze spontaan tot vier enorme Godzilla's, klaar om het Chinese Rijk omver te gooien? Ik hoor graag het vervolg!

コメント


bottom of page