top of page

Niet OK Computer

Ik ben er rotsvast van overtuigd dat mijn GSM mij afluistert en bespiedt. Meer nog, op één of andere manier lijkt het toestel een toegangspoortje tot mijn hoofd gevonden te hebben waardoor ik te pas en te onpas bestookt word met foto's van dingen waar ik al de hele dag aan zit te denken. Bakman mag dan wel zeggen dat dat niet kan, maar toch, hoe verklaar je anders dat ik zoveel foto's van moestuinen te zien krijg op de sociale media, en altijd van mij totaal onbekende personen. Met die moestuinfoto's is trouwens de laatste tijd iets fascinerends aan de gang, want meer en meer zijn de afbeeldingen zogezegd echte foto's, maar blijken ze door Artificiële Intelligentie gegenereerd te zijn. En dan krijg je foto's zoals dit bijvoorbeeld:


Haha! Een krop sla bijna zo groot als een half huis, een paar buitenaardse pompoenen en tomaten die groeien zonder dat er bladgroen nodig is. Er is nog werk aan de winkel computertjes! Ik krijg trouwens ook altijd uitnodigingen om lid te worden van vreemde groepen, zoals onlangs de 'Bathtubs in fields appreciation group'. Voorwaarde om een foto te mogen posten in de groep: de foto bevat een badkuip en de badkuip staat in een veld, zo dus:


Ook dit is eigenlijk geen toeval, want sinds kort ben ik ook een trotse badkuip-in-veld bezitter. Het zat namelijk zo: mijn ouders zijn hun badkamer aan het afbreken, en bij het naar beneden dragen van het bad zei ik langs mijn neus weg dat dat bad misschien nog door iemand kon gebruikt worden in de tuin. Maar aangezien mijn mama het niet zag zitten om het bad op Tweedehands te zetten, en omdat ik het zelf niet zag zitten om een put te graven in de Muurstraat, werden één en één snel twee: mijn pa moest dan maar de put graven*!


En zo geschiedde: vorig weekend droegen we het ouderlijke bad ten grave in de Muurstraat:


Ondertussen is de kuil weer gedicht, en bestelde ik aardpeer om in het bad te planten. Want aardpeer is een plant met mooie bloemen en lekkere knollen, maar is ook een notoire woekeraar, dus dat bad zal nog zijn dienst bewijzen!


Voor de rest nog wat nieuwtjes uit de moestuin: het zaaiseizoen is begonnen, hoera! Ik zaaide dit weekend o.a. sla, tuinbonen, radijsjes en raapjes. En vorige week zaaide ik ook al wat erwtjes voor:
Oja, en ik ben ook de trotse eigenaar van twee prehistorische vruchten:


chayote

Chayote, een klimplant waaraan komkommerachtige vruchten komen. De twee chayotes moeten nog een paar weken binnen kiemen en kunnen daarna uitgeplant worden tegen een klimrek. Zeer nieuwsgierig wat dat zal geven!


*Het Meisje zei dat dat eigenlijk wel niet lief was, en dat we sorry tegen opa moesten zeggen. Dus bij deze: sorry opa!


Comments


bottom of page