top of page

Life on Mars

De maanlanding is aan mijn toen nog onbestaande neus voorbijgegaan, maar Bakman weet ondertussen al dat ik niet het loodje wil leggen vooraleer we live op televisie de landing van de eerste bemande Marsmissie hebben kunnen meemaken. Maar in afwachting van het antwoord op de essentiële vraag die Bowie zich in 1971 al stelde, een paar buitenaardse schoonheden uit eigen tuin!


1. Koolrabi


In de winkel wordt enkel de knol verkocht, maar koolrabi is eigenlijk gewoon een vermomde UFO-bol met daarop een paar antenne-stengels. En ook nog eens bijzonder lekker fijngesneden in een koud slaatje met appel en rozijn.

Koolrabi

2. Slangenradijs (of rattenstaartjes)


Zaai je als gewone radijsjes, maar de plant schiet vervolgens door zonder een ondergrondse knol te vormen. Het resultaat van dat doorschieten is een weelderige plant met wit/paarse bloemetjes.


Eens de bloemetjes uitgebloeid zijn, verschijnen er lange groenpaarse vruchtjes (de rattenstaartjes), die naar pittige radijs smaken.

slangenradijs

Lekker om van te smikkelen in de tuin, of gepekeld met gewone radijsjes...


3. Komkommerkruid


Voor het eerst dit jaar gezaaid. Komkommerkruid is ook gekend als bernagie en zowel het het blad als de mooie diepblauwe bloemetjes zijn eetbaar.Maar wat Het meisje en ik ook ontdekten, dat is dat de bloemetjes bij het opengaan nog mooi paarsroze zijn, om dan binnen de paar uur naar blauw te verkleuren. Magic!


komkommerkruid

En tot slot, geen bemande marsmissie in onze achtertuin, maar wel een andere vreemde vogel die onze avond kwam opvrolijken!Comments


bottom of page