top of page

Huisvrouwenleed (en een geheime boodschap voor Bakman)

Oei, dat was even schrikken anderhalve week geleden in de Colruyt van Oudenaarde... Bakman, reporter ter plaatse, stuurde mij deze foto door:


Colruyt Oudenaarde

Boze boeren en bijgevolg lege rekken in de versafdeling! Maar geen nood, ik ken gelukkig twee brave boertjes in Heule die nooit staken en mij met plezier een verse portie schorseneren meegaven naar huis:

verse schorseneren

Schorsenen, daar wil ik het trouwens vandaag even over hebben, want de bijnaam 'armeluisasperge' is volledig onterecht! Schorseneren zijn een verdomd lekkere wintergroente en wie nog geen kookplannen heeft voor de volgende dagen moet ze zeker eens op de menu zetten. Gewoon klaargemaakt in witte saus, bij een stukje vis, of zoals wij deden: gefrituurd in een sesamjasje (het recept vind je hier: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/15303/schorseneren-in-een-sesamjasje):schorseneren in een sesamkorst

Een perfecte vleesvervanger ook, want Het Meisje geloofde even bijna echt dat er chicken nuggets op het menu stonden, ha! Wegens het vuile schoonmaakwerk is een andere bijnaam van schorsenen 'huisvrouwenverdriet', of 'keukenmeidenverdriet', maar ook dat is onterecht want hier mag Bakman altijd de schorseneren schoonmaken en Bakman kan tot op heden niet geklasseerd worden onder de noemer keukenmeid of huisvrouw (gelukkig maar).


O ja, en nu zijn jullie natuurlijk nog benieuwd naar de geheime boodschap voor Bakman. Maarja, 't is een geheime boodschap, dus vanaf hier mag enkel Bakman verder lezen.

.

.

.

.

.

Happy Valentijntje Bakman! Tsakoniki en Slim Jim, dat worden hopelijk lekkere auberginebabies!

Aubergine Tsakoniki Slim Jim
1 opmerking

1 Comment


madame du loup
madame du loup
Feb 14

Wij vinden haverwortel nog lekkerder dan schorseneer! :)

Like
bottom of page