top of page

Houdini

Ach de regen. Ook mij begint het op de zenuwen te werken. In die mate zelfs dat er slechts één ding nog helpt om de moed erin te houden, namelijk: SUIKER ETEN! Gelukkig hebben we rabarber en wat aarbeitjes, voldoende voor een lekker bordje troost:

Scones aardbeienconfituur

Intussen een jaarlijks terugkerende klassieker hier, scones met slagroom en aardbeienconfituur van Dagelijkse Kost (het recept vind je hier: https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/scones-met-aardbeienconfituur). En over een terugkerende klassieker gesproken, abracadabra, guess who's back, back again*? Slakken natuurlijk! Na een korte periode van afwezigheid zijn ze in grote getale terug en vernietigden een zeer mooie pompoenplant in de Muurstraat en een volledige rij jonge bonenplantjes in onze moestuin thuis. Tijd voor wat kalmeringstherapie, en niets is beter om tot rust te komen dan een bord verse erwtjes die moeten gedopt worden (ik zag dit bord liggen in de winkel en kon er niet aan weerstaan, sorrysorrysorry Bakman).

erwtjes doppen

We hebben heel lang geen erwtjes in onze moestuin gehad, maar het idee voor een erwtenproject ontstond twee jaar geleden toen één van onze artsen op pensioen ging en - zoals een goede arts het betaamt- een poepsjieke receptie met drank en hapjes gaf. Te midden van het feest, aan het standje van de fish and chips en mushy peas, bedacht ik dat er dringend eens werk moest gemaakt worden van erwtjes. Een eerste poging vorig jaar mislukte, maar dit jaar zag ik het groots en hebben we vier soorten erwten gezaaid, waarvan deze de mooiste is:

Graärt Anika Lettland erwt

Graärt Anika Lettland, een 2 meter hoge klimplant met prachtige roze-paarse bloemetjes. We deden dus thuis de fish and chips eens over, inclusief mushy peas, en Bakman vroeg of ik suiker had gedaan bij de erwtjes, maar het was verdorie puur natuur!


fish and chips and mushy peas

Tot slot, nog iets wat ik graag met jullie deel... De bloemenweide in de Muurstraat begint meer en meer op een bizarre mix van vanalles en nog wat te lijken. Sinds vorige week kunnen ook deze vrolijke bloemetjes gespot worden:

Slaapmutsje bloem

Slaapmutsje of te wel goudpapaver. Ik heb een wat moeilijke relatie met bloemen, in die zin dat ik een hekel heb aan schreeuwerige soorten. Maar er is een goede reden dat de slaapmutsjes mogen blijven staan, want vooraleer de knop in bloei komt zit er een superschattig klein mutsje over de bloemblaadjes (links boven op de foto). Geen idee of dat universele kennis is, maar ik wist dat niet en ik vind dat eigenlijk wel geweldig. Het kan toch niet anders dan dat de kabouters af en toe met zo'n slaapmuts op hun hoofd lopen te feesten in de Muurstraat??*Zinnetje gestolen uit Houdini van Eminem. Vrouwonvriendelijk en controversieel, maar toch, als De zwarte raap ooit reïncarneert in het rapcircircuit, dan mag het wel als Eminem zijn. Want Houdini is geniaal en Slim Shady mag nog veel comebacks maken!

Comments


bottom of page