top of page

De slakkenfluisteraar (en de dappere zelfopoffering van Slim Jimmetje)

Allereerst: we kwamen terug van reis en mijn plantenrekken leken wel ontploft door de warmte binnenshuis! Het was dus haast en spoed om alles tijdig uitgeplant te krijgen, onder andere ook 22 pompoenplantjes voor in de Muurstraat:

pompoenenveld aanplanten

Ik kreeg trouwens een bijzonder exemplaar cadeau:

Megapompoen

MEGAPOMPOEN! Spannend zeg, met de eerste oogst kunnen we dan een megakoets maken, concurrentie voor Willy Naessens op Waregem Koerse, ha! Ook de chayote, die intussen tot tegen het plafond geklommen was, is naar buiten verhuisd. Megaplant in het kwadraat, maar dan wel ene met heel schattige vruchtjes:

Chayote vrucht

En voor wie het zich al afvroeg: nu komt Slim Jimmetje in het spel! Want in februari zaaide ik een tiental aubergines voor, en van in het begin liep er het één en ander mis bij één van de Slim Jim plantjes: het ontkiemde trager dan de rest en bleef de hele tijd het kneusje van de klas. Gezien de link met Bakmans echte naam, dreven Het Meisje en ik een beetje de spot met Slim Jimmetje. Maar we bleven het plantje wel verzorgen, en Het Meisje adopteerde het tenslotte in haar eigen tuintje. Dus ter vergelijking, zo zien de broers en zusjes van Slim Jimmetje er momenteel uit:

Aubergine Slim Jim

En dit is dan Slim Jimmetje himself:

Althans, wat er nog van overschiet, want slakken aten al het grootste deel van zijn bladeren op. 'Dat dat geen teken van zwakte is', zei Bakman, maar 'een nobele daad van zelfopoffering voor de andere plantjes'. Oh. Niet opgeven Slim Jimmetje!


Er is de laatste tijd al heel wat gezegd en geschreven in de media over slakken. Als ik nog een tip mag geven: slakken lijken dol te zijn op komkommer (en in mindere mate ook op rabarberbladeren), dus ik leg om de paar dagen een paar verse stukjes komkommer in de tuin:

Slakken vangen met komkommer

Waarna ik elke avond voor het slapen gaan een toertje doe in de tuin met de zaklamp, en alle naaktslakken verzamel. De 'oogst' kan in de diepvries voor een pijnloze dood, of bij de buren (grapje), of gewoon 100 m verderop levend en wel uitgezet worden. Ik zal jullie de foto besparen, maar buurvrouw Sien verzamelde zo op één avond tijd een halve kilo naaktslakken, bwurk... Gemene muziek opzetten schijnt ook te helpen, dus ik draai dan intussen maar een beetje bozige Ierse postpunk van Fontaines D.C: https://www.youtube.com/watch?v=KHocVRUlvkk. Of deze van Maria Iskariot: https://www.youtube.com/watch?v=LOrjKYw-MLE. Lief klein kind, alleen de heerser wint!


Ahja, zolang er eten op tafel komt, zullen we geen traan laten om die stomme slakken he!1 opmerking

1 Comment


Guest
May 21

De beste remedie tegen slakken…

De oven op 180 graden en een beetje lookboter 😂

Like
bottom of page