top of page

De prutsclub

Een tijdje geleden passeerde in Humo een citaat van de drie mannelijke hoofdrolspelers uit de serie Chantal, en ik herhaal ze hier graag eens voor jullie: "Dat is waar het leven om draait: een gelukkige prutser worden". Of het nu over prutsen in de betekenis van knutselen gaat, of prutsen in de betekenis van klungelen, ik denk dat de uitspraak bijzonder veel waarheid bevat. Want weet je nog, toen de twee balen hooi geleverd werden op het stukje grond in de Muurstraat?


Hooi als mulch

Overweldigd door de enorme hoeveelheid hooi en bij gebrek aan een concreet plan, werden de balen dan maar in een perfect 7m x 7m vierkant verdeeld over het gras.

Om dan een paar weken later met beschaamde kaken te beseffen dat ik eigenlijk een hekel heb aan vierkanten en rechtlijnigheid in het algemeen. Maar kijk, geen nood, een gelukkige prutser rommelt dan eens in zijn schilderdoos, tekent een paar halve cirkels erbij en dan wordt het vierkant* plots dit:Probleem weggeprutst! In de praktijk ziet dit er dan zo uit (althans het begin, want er is nog werk aan de winkel):Waar het gras weggehaald is, zullen in de loop van volgende week bloemen aangeplant worden. Ik heb eigenlijk geen verstand van bloemen, en de paar boeken die ik meenam uit de bib maakten me niet veel wijzer. Maar we zullen er maar van uitgaan dat het vanzelf in orde komt, en dat we deze zomer toch wel een mooi boeketje bloemen kunnen plukken...

En als we het dan nog eens hebben over prutsen in de betekenis van knutselen, kijk eens hier wat mijn papa maakte (in opdracht weliswaar, haha):


Pompoenstempels

Mooi he! Pompoenstempels, die dit najaar zeker nog van pas zullen komen! Altijd

goed om een paar handige prutsers in de familie te hebben...

Tot slot nog een kleine update i.v.m. de tuin. Ik zaaide twee weken geleden vijf soorten aubergine: Tsakoniki, Slim Jim, Mitoyo, White Egg en Propsperosa. Aubergine vraagt enige tijd om te ontkiemen dus op zich is het normaal dat er nog niets te bespeuren is in het zaaibakje. Maar wat wel vreemd is, is dat nog geen vier dagen na het zaaien een eerste zaailing tevoorschijn kwam in het rijtje van Slim Jim.


Aubergine Mitoyo Slim Jim Tsakoniki

Wie of wat is dit nu eigenlijk? Superslim Jim? Of is er een nieuwe bastaard in de maak, zoals vorige jaar: https://www.dezwarteraap.be/post/de-bastaard?? Ik hou jullie op de hoogte!


*Het bad op de tekening is geen vergissing, voor wie het zich mocht afvragen...


1 opmerking

1 comentario


Invitado
26 feb

Een gelukkige prutser... zalig! Heerlijk toch hoe jij de dingen kan verwoorden. Telkens er een berichtje verschijnt dat een nieuwe post is verschenen, maakt mijn hart een klein vreugdesprongetje. Jouw posts geven ons zowaar de goesting om ook terug gaan te prutsen in onze eigen tuin! Inspirerend!

Me gusta
bottom of page