top of page

De panikeur*

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar als het op zaaien aankomt ben ik een grote panikeur. En een ongeduldigaard ook. Wat dus wil zeggen dat ik iets zaai en de dag nadien al zit te loeren naar het zaaipotje, heel zeker wetend dat de zaailingen deze keer niet zullen uitkomen. Om dan toch de volgende dagen meermaals per dag het potje te checken, en nog zekerder te weten dat er dit jaar werkelijk niets zal uitkomen.


Hoewel ik mezelf elk jaar probeer op tijd tot orde te roepen, liet ik mij dit jaar opnieuw vangen en zaaide na drie weken vruchteloos wachten opnieuw aubergine. Maar kijk wie daar deze week kwam piepen:

Aubergine zaailingen

De eerst gezaaide aubergines natuurlijk! En kijk eens wie er buiten vermoedelijk zijn hoofd boven steekt, veel te vroeg in open lucht gezaaid: een sappig erwtenplantje waar ik nog grootse plannen mee heb.

Erwt zaailing

Let it go, bij Disney hebben ze het altijd al geweten!


* panikeur (de ~, ~ s m. zelfst. nw.): iemand die gemakkelijk panikeert; ook: iemand die zich altijd te veel zorgen maakt (https://www.vlaamswoordenboek.be/definities/term/panikeur)


5 opmerkingen

5 Comments


Guest
Jun 03, 2023

Dag Nikie


Leuke blog!! Ik ontdekte juist nog een zaden kwekerij, heb er zelf nog niet besteld, maar het aanbod klinkt kleurrijk!

Momenteel is moestuinieren wat moeilijk, maar ik heb alvast sla, koriander en bieslook,... die elk jaar terugkomen 😆.


Groetjes aan jullie alledrie

Jana


Like
De zwarte raap
De zwarte raap
Jun 05, 2023
Replying to

Dag Jana, ik heb hier intussen al een mooie collectie liggen van zaden van Kweek Gent ;-). Heleen heeft een link met de Nieuwe Tuin van Peter Bauwens, waar jullie een aantal mooie boeken van hebben in de bib! veel groetjes!!

Like

mieke.depoot
Apr 14, 2023

Nikieeeeee

zo zit ik hier ook! Lang leve de radijsjes die heel snel uitkomen, alsook de zonnebloemen en tomaatjes die snel komen piepen.

het is nu wachten op de rest …

groetjes

Mieke

Like
De zwarte raap
De zwarte raap
Apr 15, 2023
Replying to

Erg he zo panikeren! Je zou toch denken dat het elk jaar beter wordt maar het tegendeel is waar ;-). Veel groetjes daar!!

Like
bottom of page