top of page

De botsauto van Willie

Buiten valt er niet veel te doen, maar binnen zijn we vertrokken! De zaaibakjes werden terug bovengehaald en het zaaigoed opgediept. Ik zaaide negen soorten trostomaten en vijf soorten kerstomaten, goed voor een tachtigtal tomatenplantjes als alles goed gaat. Daarbij een aantal vaste waardes zoals Brandywine Yellow en Chyko's Big Paste Black, en een drietal nieuwkomers (Lime Green Salad, Carotina en Indigo Pear Drops).
En Boxcar Willie, waarvan ik lange tijd dacht dat de naam verwees naar één of andere obscure botsauto rijder. Het internet weet het echter beter: Boxcar Willie, oftwel Lecil Travis Martin, was een Amerikaanse country zanger die zong in de old-time hobo stijl (https://www.youtube.com/watch?v=SRswNAwpiIc) uitgedost met overall en een 'floppy hat'. Geen tomaten te bespeuren op de cover alleszins...


En voorts werden er ook nog twee soorten aubergines gezaaid (voor het eerst!) en muismeloentjes. Beide in beperkte hoeveelheden, wegens niet echt fan van aubergine, en sinds vorig jaar ook wat minder fan van muismeloenen. Zeer fotogeniek maar toch vooral hard en zuur tot grote spijt van Het meisje.


En dat het dan ook wel eens mag stoppen met regenen he!


Comments


bottom of page