top of page

Verborgen schatten (het vervolg) en een bezoek aan de hersendokter

Weet je nog, een tijdje geleden schreef ik dat ik zwarte rammenas zaaide, maar dat er uit de zaadjes iets met een andere kleurtje uit kwam. Welnu, ik liet de groen-witte mooierds nog even hun gang gaan, en kijk, een paar weken later kon ik net voor de vorst een paar herfstrammenassen uit de grond halen (wel 40 cm lang!):


rammenas

Om rauw op te eten zoals radijs, of ideaal om te pekelen in azijn en suiker. Om het wat kleurrijker te maken marineerde ik de plakjes rammenas samen met wat rode biet in azijn.

Mooi voor in een poke bowl; een beetje kleur op het bord in deze herfstige dagen!


poke bowl rammenas


Maar ook lekker als topping in ramen, de wintersoep uit de Japanse keuken waar ik mijn hart aan verloren ben. Ik citeer even uit wikipedia: "Ramen (Japans: 拉麺, ラーメン) is een gerecht uit de Japanse keuken. Het bestaat uit noedels geserveerd in een vlees- of visbouillon, veelal op smaak gebracht met sojasaus en miso, en toppings zoals plakken varkensvlees, gedroogd zeewier, menma en bosui." En gepekelde rammenas dus! Als iemand zich eens aan ramen wil wagen: ik heb hier thuis een volledig uitgeschreven recept liggen dat ik graag uitleen, inclusief de bereiding van de bouillon en de ajituke tamago's (japanse gemarineerde eitjes).


ramen

'Dat ik mijn hoofd ook eens moet laten rusten', zei de hersendokter waar ik af en toe een bezoek moet aan brengen teneinde kortsluitingen te vermijden. Maar als ik dan dingen uit de grond haal, beginnen de radartjes weer volop te draaien en valt de boel moeilijk stop te zetten. Zoals toen ik bij het opkuisen van de tuin vorige week plots een schattig groepje verloren worteltjes zag staan.

schattige worteltjes

We kunnen dat toch niet zomaar aan onze hamster voeren he! Dus werd Bakman aan het werk gezet, en maakten we samen een Engelse pie, volgens het recept van Jamie Oliver dat je hier kan vinden: https://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/steak-stilton-pie/.
Tot slot, een warme oproep! Zoals jullie weten, ben ik nogal fan van Johannes is zijn naam, de Gentse solo-artiest die als eenzame crooner de ene geniale tekst na de andere uit zijn mouw schudt . Welnu, de groep is genomineerd in de categorie 'Nederlandstalig' van de Mia's en maakt schijnbaar geen kans tussen namen als Camille en Metejoor. Maar als iedereen met een hart voor de Nederlands taal nu eens flink stemt, misschien toch wel een beetje? Stemmen kan hier: https://mias.vrt.be/breng-je-stem-uit-voor-de-mias.

Oja, en als we dan toch bezig zijn: ook Portland verdient volgens mij een stem in de categorie Alternatieve Muziek. Zeker omdat frontman Jente Pironet ook naar de hersendokter moet, maar dan wel van een heel andere categorie, en dat die jongen dat niet verdient he. Dank jullie wel!!


Comments


bottom of page