top of page

Herfst!

Ik vind dat dus niet erg he, dat het herfst is. Oké, nu is het misschien makkelijk praten met zoveel zon en de hoge temperaturen, maar zelfs met regen en een gure wind kan de herfst mij bekoren. Want er zijn onder andere vers geraapte noten en appeltjes, en daar kan allerlei lekkers mee gemaakt worden, zoals deze kaneelbroodjes met appel waarvan ik het recept hier vond: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/83985/appel-kaneelbuns-1

Het einde van september luidt ook het begin van het moestuinverval in: de tomatenplanten zijn hier bijna allemaal weg en Het Meisje hielp flink mee droogbonen te plukken in de deeltuin. Maar daarover later meer!

En er is ook plaats voor nieuwe dingen. Dat bleek de vorige jaren toch altijd een heikel punt, om er ook nog voor te zorgen dat de tuin in de herfst en de winter niet volledig leeg is. Maar kijk, met enige discipline staat er dit:

- een paar rode kolen (alhoewel, het lijkt vooral veel blad en weinig kool te zijn)

- drie blozende savooien

- mizuna (chinese mosterdsla), winterhard en lekker om te wokken

- driekleurige herfstradijs

- daikon

- kervel

- winterpostelein

- en tuinbonen, voor een vroege oogst in het voorjaar (ik schreef er hier al over)

Beter dan niets!


Oja, en er werden de laatste weken weer heel wat zwemuren doorgebracht in het zwembad van Oudenaarde, want vrijdag deed ik mee aan de Nieuwpoort Swim; 3,8 km zwemmen in de vaargeul van de haven van Nieuwpoort. Insiders weten dat Bakman en ik ons jaarlijks meten in een zwemwedstrijd in open water, en dat ik die traditioneel ook met minuten achterstand verlies. Maar kijk, net nu Bakman verstek moest geven wegens ziekte en een gebrekkige voorbereiding, lukte het bij mij plots wel. Het water wordt warm onder je zwemvliezen, Bakman... Op naar volgend jaar!


1 opmerking

1 comentário


Convidado:
25 de set. de 2023

Bakman says: Choose your battles wisely!

Curtir
bottom of page