top of page

Daisies of the Galaxy (en een paar bezoekers in de Muurstraat)

Het kon twee kanten uit met deze post: ofwel werd het een oorlogsverslag uit de slakkenloopgraven, ofwel werd er geen woord teveel aan de slijmerige misbaksels gewijd. Ik heb voor het laatste gekozen, en vooral omdat ik wat leuke zaken te melden heb!

Ten eerste: bloemetjes!! De bloemenwereld is mij wat vreemd, maar toch ben ik bijzonder trots op de eerste margrieten in de Muurstraat.

margrieten

Want OK, het zijn maar margrieten en er zijn momenteel wel een miljardtriljoen margrieten in grachten en bermen te vinden, maar het zijn wel stiekem een beetje mijn margrieten. En margrieten brengen altijd een beetje de zon in huis. Komt daar nog bij dat ik een persoonlijke band heb met de bloem, want ik roffelde eens in mijn oude CD-doos op zoek naar dit: het prachtige album 'Daisies of the Galaxy' van Eels, mijn favoriete CD een 20-tal jaar geleden.

En wat kan Mr. E dat toch mooi zingen (het volledige liedje vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=RzW7ZJwzVag):


I'll pick some daisies

From the flower bed

Of the Galaxy Theater

While you clear your head

I thought some daisies

Might cheer you up


Het tweede waar ik het nog over wilde hebben: bezoekers in de Muurstraat! Ik kom minder vaak in mijn moestuin-op-afstand, maar gelukkig heb ik hier en daar een paar informanten die mij op de hoogte houden van het reilen en zeilen in de Muurstraat. Zoals Bakman, die tijdens een ochtendlijk loopje een fazant op heterdaad wist te betrappen (hazen werden ook al gespot). En vorige week kreeg ik het spannende bericht dat er zich een heksenkring* op het natte stro tussen de pompoenen gevormd had! Ik ging snel eens kijken na het werk en er is een beetje fantasie nodig om een echte heksenkring te ontwaren. Maar als Bakman 's ochtends in een leeg bed wakker wordt, is het wellicht omdat ik nog aan het rondzwalpen ben op mijn bezem doorheen Petegem...

heksenkring

En nu we het toch over mythes hebben: ook Pietje De Dood kwam op bezoek, het perfecte hulpmiddel om gras weg te maaien en tegelijkertijd jezelf in te beelden dat je de hoofd van je demonen aan het afhakken bent:

Zeis

En ook dit kratje werd achtergelaten door een mysterieuze bezoeker:

Ik begrijp de boodschap niet echt, want lege potjes kunnen niet echt uitgeplant worden, maar toch zal ik mij als een goede huismoeder over de potjes ontfermen, waarvoor dank!


Tot slot: ik ging het niet over slakken hebben. Maar het lijkt alsof 'uitplantangst' wel het woord van 2024 zal worden. En ik vind dat op zich wel leuk, want dat wil zeggen dat moestuinieren toch nog steeds leeft bij de mensen. Veel succes allemaal met die uitplantangst! Deze kanjer wilde ik jullie trouwens ook niet onthouden:Smakelijk en tot later!


*Uit Wikikids: Een heksenkring is een cirkel van paddenstoelen. Het heet een heksenkring, omdat mensen vroeger geloofden dat op zo'n plek elfen of heksen gedanst hadden

Comments


bottom of page