top of page

Congé olé!

't Is hier een beetje stilletjes... Maar daar is een goede reden voor: De zwarte raap is op vakantie, en nog wel naar Corsica verdorie!

Even herbronnen, de broeksriem eraf, genieten van de zon en het thuisfront jaloers maken met foto's zoals deze:

Het is hier fantastisch mooi, maar er is ook opvallend weinig landbouw, waardoor ik bij momenten toch een beetje heimwee naar de Muurstraat krijg. Dan helpt het wel om eens over een muurtje te loeren bij de plaatselijke zwarte raap:

Netjes he! We kwamen hier om wat uit te rusten, maar gisteren werd het toch ineens weer een beetje spannend toen we met ons drietjes een (volgens de reisgids) zwarte beklimming van een plaatselijke bergtop wilden doen. Omdat we de top van de col zo snel bereikten, voelden Bakman, Het Meisje en ik ons heer en meester van het gebergte. Tot we terug naar beneden moesten, een boosaardige bostrol de steenmannetjesmarkeringen bleek weggehaald te hebben, en we plots hopeloos verdwaald in het bos ronddwaalden. Gevolg: drie uur later dan voorzien, met benen vol krassen en builen en Bakman met een scheur in zijn broek en een vermiste zonnebril, bereikten we terug de auto, gered door twee Oostenrijkse wandelaars. OEI. Het Meisje houdt geen dagboek bij, maar mocht dat wel het geval zijn stond er ongetwijfeld in dat ze nooit meer zwarte wandelingen doet.


Tot slot: dank ook aan het thuisfront, die zo lief is om mijn plantjes water geven, en daar zelfs een tijdsslot van vier uur voor voorziet:Haha! Want eenmaal thuis moet nog een kleine kwekerij uitgeplant worden. We aten net voor ons vertrek wel al de eerste radijsjes:

Er moet al een Oostenrijks voorgevoel meegespeeld hebben, want ik gebruikte de radijsjes om een Flamkuchen mee te versieren:


Njammie! Voorlopig wel nog met erwtjes uit de diepvries, maar daar komt hopelijk snel verandering in...

Zo, en nu nog even genieten van de laatste dagen vakantie. Tot later!2 opmerkingen

2件のコメント


ゲスト
5月13日

Avontuurlijk, hou het veilig en geniet 👍🤗.

いいね!

ゲスト
5月09日

Dat kan natuurlijk gebeuren bij sportieve mensen die een zeer uitdagende wandeling maken.

Gelukkig moest er geen helikopter jullie komen zoeken…

Veel plezier!

いいね!
bottom of page